tisdag 27 oktober 2009

Ett förtydligande...

...tycks vara på sin plats. Kvinnan på bilden i det förra inlägget är alltså inte jag, det är Tabita från tv-serien "Mia & Klara", underbara levande Tabita med det godaste av hjärtan.

Detta förtydligande kommer sig av att någon, någon som står mig nära tyckte att jag såg lite nerdekad ut på bilden och undrade var jag fått peruken ifrån. En annan någon, även denne närstående, tyckte det var en riktigt schysst bild.

Så...hur blev helgen då?
Tja, frågar du mig så blev den ett riktigt fiasko, ingen sängrökning, ingen Explorer, inte en varm smörgås så långt ögat nådde.
Däremot feber, ont i halsen och ett avskyvärt ryggont som gjorde att saknaden efter min store starke man blev ännu större. Särskilt de gångerna jag slängde in 1-meters vedträn i pannan, vilka vägde lika mycket som en fullvuxen karl.Idag kommer han hem! Min store starke underbare.
Och nacken känns fortfarande som om jag försökt svälja en Viagra som fastnat i halsen.P.s. Lilla Mys pappa; jag är sååå glad och lycklig att få utgöra ditt vackraste, varmaste och gladaste minne. Det värmer.

torsdag 22 oktober 2009

Min ljuvlige make...

...har lämnat mig och åkt till ett land långt, långt bort.

Åtminstone har han åkt med ett av våra barn på klassresa till Tyskland och kommer inte hem på flera dagar. Ja, tänker jag, det är nu jag ska passa på och göra alla de där grejorna jag aldrig gör när han är hemma!

 • Kanske färga ögonfransarna och banta så jag är smal och vacker när han kommer hem, och han blir helt tagen när han ser mig. Bara liksom; "Wow, vad vacker hon är, min hustru". Så kanske han tänker då. Kanske lite kort om tid för bantningen förvisso, men ett par kilo..?
 • Se på hela shoe-boxen av Sex and the city, som han aldrig vill se på, käka färsk ananas och göra hårinpackningar och ansiktsmasker. Tillsammans med några vänner, en riktig girlies-night!
 • Äta fiskbullar och isterband (dock inte i kombination), broccoli med brunsås och pulvermos med burkmajs, som är det äckligaste han vet, och som jag älskar. Passa på liksom! Go crazy.

Jag inser nu att det där med bantningen nog kommer att gå prick åt skogen. Några andra saker som jag också skulle kunna göra, som han inte tycker är särskilt bra (men som jag nog kommer hoppa över iallafall, trots att det ges tillfälle nu när det är FF):

 • Ha rött hår
 • Dricka Explorer
 • Lyssna på Anastacia
 • Göra massor av varma smörgåsar, kanske är jag så full på Explorer att jag råkar köra osthyveln i ugnen tillsammans med smörgåsarna
 • Röka cigaretter i sängen
 • Dricka öl till frukostSka bli ett par spännande dagar det här, tycks det.
Godnatt!

onsdag 21 oktober 2009

Syster Grön...

...börjar ta form.

The real thing alltså, en riktig fysisk butik med köpmansdisk, kassaapparat, kortterminal, lekhörna för barnen, presentpapper och snören i massor av färger och fikarum med arga lappar. Form-tagandet beror kanske inte så mycket på mig som på mina framtida kollegor och arbetskamrater som har gjort det mesta av arbetet med iordningsställandet, då jag fortfarande jobbar ett par månader till.Det är kanske inte heller precis så att vi har arga lappar än, men det skulle vara väldigt skojigt om någon satte upp en i stil med :

"-Städa efter dig! Din mamma jobbar inte här!".

Och eftersom min mamma faktiskt jobbar lite grann i butiken så kan jag klottra dit, under allt det arga:

"-Det gör hon visst det."

Mohaha, tänk så lite jag har att göra på dagarna att jag hinner tänka ut sådana ofattbart roliga skämt.

Men kära någon! Så skojigt det är. En egen butik, det är stort det.

Kram!

torsdag 8 oktober 2009

Gammal, jag?

Jo, lite kanske.

Nu har jag liksom vant mig vid att inte vara 20-nånting längre, utbrister lite tantigt då och då i olika sammanhang; men herregud, jag är ju trettio år! T.ex. om min 10 år äldre man anmärker på min ringa ålder, eller om jag får visa legitimation på systembolaget.

Flertalet andra små vanor jag lagt mig till med som skvallrar om min höga ålder...:
 • Handlar smink i små butiker istället för på H&M. Låt gå att det är mycket dyrare, men det är ju så bra service! Man kan ju precis få hjälp med rätt puder för att täcka den glansiga T-zonen
 • Handlar underkläder i små butiker där man får hjälp av en herre i 60-årsåldern som på en sekund ser precis vilken storlek och modell som passar en bäst, och om det inte finns beställer han hem. Man slipper dessutom hänga tillbaka de som inte passar.
 • Hänger tillbaka de kläder som inte passar, i butiker där man inte får hjälp med sådant.

 • Väljer det dyrare av två alternativ i butiken; tänker att "man får vad man betalar för". Typiskt tant.

 • Dricker gärna kaffe på maten, men aldrig läskeblask till maten.

 • Vattnar blommorna.

 • Granskar kvittot i affären, när kassörskan ser.

 • Finner mig allt oftare hålla hastighetsgränserna.
 • Har en dagkräm och en nattkräm.
 • Minns inte när jag sist använde stringtrosor.
 • Blir allt bättre på att kallprata.
 • Kommer förmodligen börja gå till frisören snart, istället för att klippa mig själv.
 • I år när besiktiningstiden för bilen gått ut, och jag fått körförbud, körde jag faktiskt inte bilen förrän den var okejad. Vem vet, nästa år kanske jag besiktigar i tid!

Anything can happen!Om du inte finner någon av ovanstående punkter det allra minsta lustiga misstänker jag att du är ännu äldre än mig.

Härlig torsdag!

tisdag 6 oktober 2009

I rörelse.

Den mätta dagen den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd-
men det är vägen som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång

Bryt upp! Bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

/Karin Boye

På gott och ont är denna text lilla jag i ett nötskal, detta är vem jag är och den jag kommer förbli. Som sagt är det inte att födas med bra kort på hand som är grejen, utan att spela klokt med de man fått.


Till Dig kära Mor, min trygga hamn.

Vilken text eller dikt beskriver dig bäst?
Ta gärna med dig detta som en liten utmaning till din egen blogg! (om sådan finnes =) )

lördag 3 oktober 2009

Kastar mig ut i det stora blå...

...och hoppas vingarna bär.

De där vingarna tycks ju kunna ta en precis varsomhelst. Han är sannerligen mysterious Gud, han liksom stänger ju någon dörr för en ibland, bara pang bom. Jag är av den sorten som gillar läget, blir nyfiken på vad han har i beredskap åt mig istället och följer vinddraget i själen för att hitta det fönster han öppnat åt mig.

Den stängda dörren var ett nytt schema som gjorde att jag inte, med lyckan i behåll (vilken är min kompass och jag dess följeslagare) kunde fortsätta på mitt jobb.

Så då tog jag mig mod att säga upp mig från jobbet, varpå Gud omedelbart därefter gläntade på mitt fönster. Det var ett fönster till en gammal fiiin butikslokal på Stora Torget i vår lilla stad. Så plötsligt blev jag butiksinnehavare och planer, idéer och förverkligade drömmar avlöser varann i en rasande fart.


Syster Grön goes riktig butik!

Jägarns vad spännande! Det allra mest spännande av allt i livet är ju att man aldrig liksom vet något alls vad som ska hända, var ska livet bära av med mig någonstans?