måndag 31 augusti 2009

And the winner is...

...tre styckna ju!!!

Vinnare nummer 1 är... Therése med bloggen Therese design

vinnare nummer 2 är... Millan med bloggen Millan i gula villan

och vinnare nummer 3 är... Ellinor med bloggen Gillbergs

Massor av grattiskramar till er tre!
Maila mig era adresser samt vilken av vinsterna ni helst vill ha, näst helst o.s.v.


...och tusen tack till er andra som deltagit, och länkat. Det blev så otroligt många, att jag inte haft möjlighet att maila alla rabattkoder till Syster Grön. Om du är intresserad av att få en rabattkod, som ger dig 10 % i butiken, maila mig!

Varma kramar!

Det var visst inte så farligt...

...det var jättekul att fylla 30! Jag fick paket redan på sängkanten, och fick känna mig alldeles speciell hela dagen. Tack mina fina, kära, underbara syskon, föräldrar, mormor och ljuvliga vänner för presenter och uppvaktning!

Det är något upplyftande med att vara 30 år. Det är som en "fresh start" liksom, känns annorlunda men bra. Respektingivande kanske? Det är ju nu som ens dåliga vanor betraktas och accepteras som personlighetsdrag, allt man säger tas på allvar, och rynkorna beror på livserfarenhet. Det är okej att vara omodern, ha hängbröst, inte hänga med i tv-serierna och skippa linserna till förmån för glasögonen.Idag är för övrigt en stor dag i min modellkarriär, då alla som är medlemmar i Svenska kyrkan får sin röstsedel inför höstens kyrkoval, hem i brevlådan. Och se där ja! Där är ju lilla Kerstin med på bild, inte ens 29 år fyllda på den tiden. Inte undra på att jag är så söt... ;)P.s. Nu har vi fått in mer kotavlor i butiken!


fredag 28 augusti 2009

En dag kvar...

...av mitt liv som 20-nånting. Imorgon när jag vaknar är jag 30 år och en tant.

De senaste 10 åren har gått så fort att de känns ungefär som ett endaste år. Å andra sidan känns det som att jag hunnit mer än vad jag någonsin skulle orka med under 10 år till. Lika händelesrikt och gång på gång omtumlande det senaste decenniet varit, lika lugna hoppas jag att nästa decennium blir.

Hela tiden när jag är 30-nånting vill jag älska samma man, och inte vara olyckligt kär något alls. Jag vill bo i samma hus och ha samma vänner. Känna lika stor framtidstro, nyfikenhet och glädje över livet, som jag gör idag. Vara lika trygg varje dag, som jag är när jag går och lägger mig ikväll.


Här hade jag skrivit en liten krönika om mina senaste 10 år, men den fick mig att framstå som en rotlös, promiskuös galning, oförmögen att lära av sina misstag, så det tog jag bort.

Efter lunch idag, var jag på systemet för att köpa någon flaska vin eller två. Och gissa vad? Jag fick visa legitimation.
"-Det var snällt gjort mot en gammal kvinna som fyller 30 imorgon", sa jag till tanten i kassan. Hon hajjade inte skämtet utan sade strängt, men glasögonen på nästippen:
"-Ja, ser man ut att vara under 25, får man allt visa leg!".
Nöjt visslande gick jag från den lilla avhyvlingen.

Varma kramar, kära, kära läsare!


...som knappt åldersnojjar alls...

fredag 21 augusti 2009

Långsam-Smurfen...

...det måste vara jag det.

Sitter och syr gardiner medan barnen lyssnar på "Smurfhits" på Spotify. I ett ta-bort-nålen-uppehåll hör jag smurfarna sjunga om Långsam-Smurfen. Denna smurfen är tydligen alltid sen till allting. Om man säger klockan 9 kommer Långsam-Smurfen vid 10. Jag kan inte låta bli att tänka...på mig själv. Jag kom lite sent till mitt eget bröllop. Fraser som "Fint folk kommer alltid sent" är sedan länge uttjatade i samband med mig.


Obs! Bilden visar mig när jag är lite brainy istället, vilket händer då och då.

Detta har jag löst på det enda rätta sättet. Jag kör alltid för fort. Detta i sin tur har lett till att mina närstående tror att jag har ett förbrytarregister digrare än Clark Olofsson och kallt räknar med att snart få hälsa på mig då jag går i randigt på Hinseberg.

I själva verket har jag bara torskat en gång, då jag råkade köra någon km/h för fort förbi en skola. Däremot har jag fått väldigt många parkeringsböter då jag aldrig hinner leta efter parkeringsplats utan alltid, lite svettig i sista sekunden, ställer mig på trottoaren, på en mc-parkering eller något annat (o)passande.

"Alltid för sen, du är Långsam-Smurfen, du är den som alltid kommer sist"Till sist hör jag de vackra små smurfrösterna sjunga:
"Men vi väntar på något gott, du är värd att alltid vänta på"

Tack och förlåt, alla som jämt får vänta på mig!

torsdag 20 augusti 2009

Off to...

...Frankrike!

Oh my Godd!
(som jag och en kär vän alltid sa i våra tonår samtidigt som vi klappade oss på kinderna och såg förvånade ut).Två gånger inom en nära förestående framtid ska jag åka till Frankrike, varav den ena resan är en inköpsresa för Syster Gröns räkning. Jag ska ta med mig M - min allra mesta bästis i hela världen, ett täcke, två kuddar, solglasögon, GPS och kajalpenna. Jag tänker mig det lite som en road-trip i allra fränaste Thelma & Louise-manér, fast utan trista grejor såsom rån, mord och andra obehagligheter. Och helst vill jag inte köra utför ett stup eller hångla upp Brad Pitt heller, jag är ju en respektabel gammal kvinna på nästan 30.Min mamma å andra sidan, som står bakom mig och ivrigt hejar på de flesta påhitt jag kommer på, så som goda mödrar ska, menar på att hon inte riktigt ser vitsen i en road-trip utan sprit, vapen och herdestunder med stiliga män. Det enda önskemålet hon har är att vi skickar ett sms innan vi kör utför stupet, så hon vet var vi har lastat ur alla franska, ljuvliga vintage-skatter.Och om dessa skatter fantiserar jag nu dagligen tills det bär av!


söndag 16 augusti 2009

Fortfarande...

...lite rusig över denne underbare man som är min. Och urkass på att uppdatera bloggen. Ska skärpa mig jättesnart, jag lovar!

Igår hade vi världens skojigaste möhippa för vår fina, kära M som ska gifta sig med lillebror i september. Hon är en alldeles, alldeles speciell människa som jag är så glad över att få kalla familjemedlem. Egentligen misstänker jag att hon på något mystiskt sätt redan är vår syster eftersom hon, så fort hon kom till oss, fyllde en stol som stått tom, som var hennes. Det hade den varit hela tiden, hela livet, vi visste bara inte om det förrän hon satt där.

"Var stoppar de Bruff??"
(Jag förväntar mig en kommentar från alla som känner igen den här referensen)

Möhippan var otroligt rolig, och högst förvånande har jag inte ens minsta tillstymmelse till huvudvärk idag. Jag mår således bättre än jag förtjänar. Enda stället som ömmar är magen efter alla skratt.

Idag syr jag gardiner i grovt linne som ska hänga i en kursgård som ska inredas i ljus, lantlig stil. Under tiden som jag nålar och klipper och svär och sprättar lyssnar jag på Eva Dahlgren i allmänhet och "Egoism" i synnerhet. Jag älskar den!

Hellre ett liv i en skog med dej där man är gömd
Än ett liv bland alla där man är glömd
Hellre en regnig morgon med ditt ljus
Än en solig morgon, alla utom du
Hundra tårar i min hand från dej
Än att du skrattar i nån annans famn
Hellre hundra mil bort och jag vet var du är
Än att du är nära, ändå inte här
Jag vill att du tror mej, en endaste gång
Försök förstå mej, du gör dagen så lång
Så ändlöst lång
Jag kan höra dej skratta, se din mun le
Dina ögon lever. Åh, säg att du är med!
Att vi delar samma resa och styr mot samma mål
Kom ta min hand, vi gör världen till vår
Säj att du smeker min kind för att du tycker om
Att jag kan ge av mej själv till den jag tycker om
För du kom med livet, du ger och jag tar
Du kom med sommar'n
Du är allt jag har

lördag 8 augusti 2009

Ett år av kärlek...

...och inuti mig bor en hisnande känsla av lycka, att just han är min.

Ett år som min älskades fru, och ännu idag är jag lika förundrad och barnsligt lycklig över att just jag kommit att bli hans fru. Fortfarande känns det som att jag skryter då jag benämner honom "min man", och fortfarande känns det som att jag fått höra en hemlig kärleksförklaring när jag hör honom, inför andra, kalla mig "min fru".Ännu lyssnar jag på sentimentala kärlekslåtar när jag är ensam hemma eller i bilen och tänker på honom så att larviga tårar av lycka skymmer sikten. Fortfarande känner jag mig underbart utvald och speciell när han pratar om mig inför andra, även då han med kärlek i blicken gör narr av min dåliga syn eller mina klantiga trafikförseelser.

I hans blick är jag vacker och underbar, där böljar mitt hår som det allra mjukaste hav, under hans händer är min hud len och min kropp varm. Mot honom lutar jag min oroliga själ, hos honom bleknar rädsla och tankar om att jag är en feg och svag stackare. Med min hand i hans är jag stark och modig. Han är trygg och pålitlig, trofast och lugn. Mitt pansar som skyddar en bräcklig själ mot världen.

Denna kärlek måste vara den allra mest innerliga, jag vill minnas varje ögonblick av detta ljuvliga liv.

fredag 7 augusti 2009

Sådan vansinnig...

...blogglust. Anti-skrivkramp liksom. Har jag. (Jösses, jag skriver på värsta Yoda-manér; Star Wars har lyckats nästla sig in i min hjärna också).

Jag vill skriva om saker som händer här hemma, roliga saker och tråkiga saker, jag vill skriva om hur lycklig jag är och hur olycklig jag känner mig ibland, jag vill skriva om tårar och skratt som delas här hemma och om hur kär jag är i min man och hur mycket jag tycker om våra barn och hur jag ibland vill ta den ene och slå den andre med. Jag vill skriva om mitt jobb och mitt företag, min skolgång och mina intressen. Om hur fylld av energi jag känner mig av vissa saker och hur tom inuti jag blir av andra. Jag vill skriva om hur jag ber till Gud om kvällarna, vad jag önskar, vad jag drömmer om, vad jag vill göra i mitt liv.

Men. Jag är rädd att det finns de som skulle läsa inlägg av detta slag så som fan läser bibeln, som skulle tolka och analysera minsta ord, som skulle diskutera dessa ord med andra och komma fram till egna sanningar om mig. Som sedan skulle tänka en massa saker om mig som inte stämmer, som skulle hålla mig vaken om nätterna. Om det skulle jag allra mest av allt vilja skriva. Räddast av alla är jag. För vad folk, människor tycker om mig, vad de tänker om mig. Jag är en svag stackare; rädd och feg och orolig.

Patrik Isaksson sjunger i en av sina underbara alster att han undrar om någon som "hade kraft att ge sig av, eller mod att stanna kvar". Sedan känner han sig även "stark och underbar" hos någon. Men sådan är inte jag, jag har varken kraft eller mod. Men jag ska göra som en av mina absoluta favoriter Peter Le Marc sjunger;

"jag ska gå hel ur det här, jag ska gå hel ur det här
till varje pris, jag ska gå hel ur det här"

Nytt...

...i butiken för idag är en vansinnigt schysst lampskärm i emalj, som en gång i tiden hängt i taket i en fransk fabrik.
Finaste Jenny har köpt en sådan här av mig tidigare, och visar den i sin blogg - det är superkul för mig att se "mina" pirr-i-magen-fynd i andras hem, och se hur duktiga ni är på att inreda!Den är sååå vacker!

Och vet ni vad jag fått tag på? Ett franskt utebadkar, jisses, det var nästan så jag fick ta en cigarett efteråt =)

Ha en hääärlig fredag, kramar!(P.s. Jag röker inte, det är bara ett skojigt talesätt)

onsdag 5 augusti 2009

Tävling!

Nu mina vänner, är det äntligen dags för en tävling hos mig!

Inte helt oväntat lottar jag ut saker från Syster Grön...om jag får säga det själv och det får jag ju förstås =) är det en helt grym tävling; det ligger nämligen 3 vinstpaket i potten med det sammanlagda värdet av 580 kronor!

Du bestämmer själv hur många lotter du vill dra, och reglerna är som följer:

1 lott: Lämna en kommentar i kommentatorsfältet
2 lotter: Länka till det här tävlingsinlägget på Din blogg med någon av bilderna
3 lotter: Länka till
Syster Grön webbutik på Din blogg med bild nedanVinst 1: Äkta vintage fil-de-fer-underlägg + 10 handsmidda spikar (värde 188 kr)Vinst 2: Ett vackert gammaldags fat i nysilver/nickel + ett par läckra kakformar + ett litet glas = ett annorlunda ljusfat. Som kronan på verket medföljer en liten virkad duk som underlägg samt några gammaldags ljusklämmor som man kan sätta lite här och var (värde 207 kr)


Vinst 3: 4 stycken underbara och helt ljuuuvliga små latteskålar/ljusskålar/underbara-till-allt-möjligt-skålar i vitt porslin med guldkant, äkta vintage från Frankrike samt en fransk väldoftande tvål, inslagen i bibel- eller notpapper (Värde 185 kr)

Glöm inte att skriva i Din kommentar hur många lotter Du vill ha!

Tävlingen avslutas 31 augusti kl. 12.00.
Lycka till!P.s. Om Du länkar till Syster Grön, så länkar vi gärna tillbaka till Dig från butiken samt att Du får 10 % rabatt hos oss, så glöm inte att säga till!