torsdag 23 juli 2009

Trappjobbet...

...börjar ge resultat.

Häromdagen flyttade barnen in sin lilla pysselhörna under trappan, vilket var det primära med trapp-pimpningen; att kunna utnyttja utrymmet under trappan vilket inte gått tidigare då det blir "sketet" där på nolltid eftersom det varit en öppen trappa. Nu är det ett supermysigt krypin för pysselsugna små pojkar, med plats för bord och stolar och hyllor fulla av pyssel- och målargrejor.

Snickar-Kerstin har mätt och sågat, skruvat och spikat. Resultatet blev ena rasande stiliga sparkbrädor under varje trappsteg, som får trappan att kännas liiite mindre 80-tal-furu-monster-med-spaljé. Eftersom min hjärnkapacitet då och då är jämförbar med en tonårings, glömde jag att ta en före-bild, och det är långtifrån klart, men så här har vi det just nu.Så småningom kommer spaljén att ersättas med pärlspont och hela rubbet ska bli vitt. Istället för de fula Sixten-tapeterna ska det smackas upp vit glespanel. Dessutom ska det fogas och sandpappras innan någon mer målning kan göras.
Vilket år som helst nu.

Tills dess underhåller jag barnen i deras världsa-bästa trädkoja som vi byggde igår. Idag har där mumsats bullar och saft på filtar och kuddar under lindens blad. Jisses, ibland känner man att man är en väääldigt snäll mamma. ;)

Varma kramar!

söndag 19 juli 2009

Kotavla...

...jisses vad konstigt egentligen. När jag var liten och läste på kossornas tavlor i ladugården, vad de hette, när de hade kalvat o.s.v., inte kunde jag då tro att just en sådan tavla skulle ingå i min inredning, och sitta på en av mina väggar när jag blev stor.
(min egna ko hette Lina, jag döpte henne efter min bästis. Hon var sååå snäll, ville gärna bli klappad mellan hornen och hade ett gigantiskt juver. Kon alltså, inte bästisen. =) )Men nu när jag fått upp en kommer jag bara på fler och fler användningsområden för dem. Man kan ju hänga en eller flera i hallen som en tuff anslagstavla där familjen kan skriva meddelanden till varandra, i köket kan man skriva inköpslista, kom-ihåg och liknande. Eller bara ett litet meddelande, typ "Mamma är fin". Då blir mamma glad =)Vill du också ha en kotavla? Dessa finns på Syster Grön för 79:-

Må så gott!

onsdag 15 juli 2009

Sol...

...och ljuvlig sommarvärme med bara enstaka regndroppar! Det gillar vi!

Vi har haft några härliga dagar med besök av goda vänner och tillhörande barn. Vi har gått på skattjakt, spelat fotbollsgolf, besökt djurpark, ätit god mat, skrattat mycket och njutit av ledigheten. Härligt! I djurparken mötte vi dessutom upp min fine lillebror med familj, det blev en väldans skojig dag.Jag ligger lite lågt med bloggandet just nu, det känns att själen mår bra av lite lugn och ro. Butiken har jag dock öppen som vanligt! I veckan kommer det in några kotavlor i butiken som jag raggat upp, så håll ögonen öppna! De hamnar under kategorin "NYTT HOS SYSTER GRÖN" (klicka för länk), välkomna!Just i detta nu har jag påbörjat en trapp-pimpning (så vad gör jag vid datorn??), som antagligen kommer att bli betydligt svårare än vad jag tror och ta längre tid än jag beräknat. Jag kommer inte att vara förvånad. Inte heller min make som tar mitt sorglösa " -Äh, det kommer att gå jättesnabbt och lätt!", med en stor skopa salt.

Må så gott, och tack älskade ni för alla fina kommentarer! Jag läser var och en av dem med ett leende!
(fast känn er absolut inte tvungna att kommentera, jag själv är fruktansvärt urdålig på det just nu)

Varma kramar!

lördag 11 juli 2009

Sommar inomhus...

Idag är inte precis sommarens allra, allra vackraste dag. Inomhusprojekten lockar mer än stranden och maken muttrar över att han behöver vinteroverall för att gå ut med soporna och att det kanske blir fint väder om han går tillbaka till jobbet igen.Jag försöker hålla andan uppe ändå, men är lite sorgsen över hur alla rosor och andra ljuvliga blommor i trädgården blommar, trots regn och rusk, och denna ljuvliga blomning går mig förbi när man inte kan sitta utomhus. Därför står det blommor i vaser, flaskor och skålar mest överallt inomhus, och sprider sin ljuvliga doft - härliga sommar!

Kramar!

fredag 10 juli 2009

Hemma igen...

...och väldigt tacksam mot de schyssta killarna som kom på Schengen-prylen, eftersom jag tycks ha slarvat bort mitt pass. Måhända ligger det på samma ställe som alla de där strumporna som aldrig hittar tillbaka till sin ensamme make och allt godis och glass som genom åren försvunnit ur skåpen lagom tills de ska ätas vid något festligt tillfälle, men som absolut inget barn har ens så mycket som gått nära.


Lite nyinköpt till butiken;

Ett vackert franskt krucifix...


...en dö-häftig belgisk skrivbordslampa...


...handsmidda saxar...


...madonna med jesusbarn...

...emalj-hushållsvåg...sååå fin!

Coming up soon at Syster Grön!

Kramar i massor!


måndag 6 juli 2009

Åratal sedan...

...jag bloggade senast. Känns det som. Jag har tagit det lite lugnt ett par veckor, njutit av solen, värmen och sommarvarma, bullätande, nybadade barn på gräsmattan.

Lite nyheter på väg in i butiken:


...för den som är sugen på att tillaga en hummeraladåb i sommarvärmen... *fniss*


...en av dessa hann knappt ut i butiken innan den fick en ny ägare, tillika en kär bloggvän...

Imorgon ger jag mig av på en liten inköpsresa till sydligare breddgrader, d.v.s. Danmark och eventuellt ännu längre söderut. Det ska bli sååå roligt, och jag hoppas på att ha med mig många ljuvliga, underbara, pirr-i-magen fynd hem!

Ses snart, kram!