fredag 27 februari 2009

I väntan...

...på att målarfärgen ska torka har jag pysslat lite med papper och snören.

Det blev lite "ljusbuntar" som placerats ut lite här och där och en tändsticksask som blev pimpad till oigenkännlighet.Idag kom brevbäraren med tapeterna som jag beställt till skåpet, de ska upp i eftermiddag - åh så skojigt det är att göra om möbler!

för den som är nyfiken på vilken färg det blev kommer en liten försmak här:

Surprise, någon?
Dessutom är det ju fredag, ljuvliga fredag!

Kramar


måndag 23 februari 2009

Målning...

...pågår i stor skala.
Eller stor och stor, jag har målat skåpet som jag så lyckligt hade turen att få köpa för 150:- förra veckan. Bilden nedan är en "före"-bild, "efter"-bild är att vänta inom kort! Under tiden kan Du ju fundera över vilken färg det blir?! ☺

Jag har (äntligen) påbörjat målningen av en byrå som har värmt en egen liten hörna i vardagsrummet till ingen nytta alls i flera månader. Den ska bli ljust rosa med rosa knoppar som har vita små prickar på sig. Sen får jag nog ge bort den lilla karamellen eftersom jag inte kan se att någon i vårt hushåll (utom jag) någonsin skulle vilja ha en sådan ljuvlig liten byrå.
Till sist har jag slipat och målat vårt jättefula vardagsrumsbord som jag av ren envishet inte bytt ut, trots påtryckningar från högre ort (make). Jag har hela tiden känt att det är ett trevligt projekt att ta sig an någon gång. Nu kom den gången.


Inget av projekten är riktigt klara, skåpet väntar på lite tapet, byrån på mer färg och bordsskivan ska vaxas, sen ska jag fotografera!

Men nu är det målning som gäller, ha en härlig måndagskväll!

Kramar!


P.s. Du har väl inte missat min lilla tävling?

onsdag 18 februari 2009

Hjälp?

Jag behöver kanske vård snart. Är totalt och komplett nedkärad i spets. Jag äger snart så mycket att jag inte längre kan försvara mitt innehav av denna ljuvliga vara. Meter efter meter släpas hem.Är det ok att köpa spetsar på Tradera, i affärer, på loppisar och secondhand bara för att lägga i vackra glasburkar och titta på? Utan att ha något just nu pågående projekt där bruket av dessa ingår? Bara sådär uti-fall-att? Certainly hope so. Annars behöver jag hjälp.
Hjälp!


P.s. Du har väl inte missat min tävling?

tisdag 17 februari 2009

Härligt är...

...det underbara suget i magen när man hittar något speciellt, något vackert, något som känns unikt för just mig. Ännu bättre blir det när man tittar på prislappen och ser att det kostar nästan ingenting. Hjärtat hoppar nästan över ett slag innan man lyckas fumla ned det där ljuvliga fyndet i kundkorgen (innan någon annan lägger vantarna på det), och det känns som man stulit världens dyraste chokladkaka i godisaffären.

Det är så häftigt med second-hand, så intressant att titta i andras kundkorgar - vad tycker de är fynd? Vad får andras magar att pirra? Någon hittar en vattenkokare och blir överlycklig, en annan skiner upp över en kostym eller en handukstork eller en servis och skulle aldrig ens ta i min underbara lump.


Idag hittade jag några gamla böcker, någon slags bibel med noter i och "Husmodern 1922". Lakan med spetsar och monogram (älska!), några dukar och kökshanddukar. Och ett alldeles ljuvligt skåp som blir ett målningsprojekt - kul!


Nu - soffläge med underbar make.

Kram!P.s. Du har väl inte missat min tävling?

Loppis väntar!

Idag ska jag - äntligen - gå på världens mest underbara second-hand. De har bara öppet två dagar i veckan och är sååå populära att människor köar redan innan de öppnat. Dessutom finns det ett litet fik där söta små tanter säljer hembakade kakor, visst låter det mysigt?


Återkommer senare under kvällen med eventuella nyinförskaffade skatter! (och då tänker jag inte på kakorna) ☺

Kramar!


P.s. Du har väl inte missat min tävling?

måndag 16 februari 2009

Yankee candles...

...med olika ljuvliga dofter förgyller måndagskvällen hemma hos oss. Efter att ha jobbat natt hela helgen är hemmakvällen i soffan med en underbar make, te och tända ljus helt underbart. På nattduksbordet väntar Magasinet som jag äntligen fått tag på.

Ha en underbar vecka!
Kramar

P.s. Du har väl inte missat min tävling?

söndag 15 februari 2009

I fönstret...

...fick det gamla fönstret stå. Tanten på loppisen tyckte jag kunde ta det gratis eftersom det var så slitet. Tänk så olika man tänker kring vad som är vackert och värt pengar.
Att handvirkade spetsar är värda en slant hade dock tanten koll på. 100 kronor gav jag för cirka 15 meter spets - väl investerade tycker jag! I vanlig ordning ger de mig en känsla av aktning och beundran för den kvinna som ägnat timma efter timma på detta vackra hantverk och jag är glad att de fått komma till mig, här är de i säkert förvar. De ligger i en glasburk och är vackra, i väntan på att användas.

Kramar!

P.s. Du har väl inte missat min tävling?

lördag 14 februari 2009

Bröllop!

Om några timmar skall lilla mor och lille far stå i vintersolen på en trappa och lova varann det vi alla önskar av livet och som ingen kan leva lycklig utan.
Det är en förunderlig glädje och ro att gifta sig, att veta att någon vill lova att älska en för all framtid. Innan dagen är slut har en och annan glädjetår fällts, av mina syskon och mig.

Ha en underbar Alla Hjärtans Dag!

P.s. Du har väl inte missat min lilla tävling?

fredag 13 februari 2009

Fredagen den 13:de...

...har tillbringats i slalombacken.


Jag känner mig alltid som en riktig föredetting i backen, trots att jag idag fick beröm för min åkning. Jag åker nämligen inte så ofta; snittar på cirka 1 säsong per decennium. Jag är dock grymt imponerad av mina små pojkar:

  • Status 13/2 kl. 12.00: aldrig stått på ett par skidor
  • Status 13/2 kl. 15.00: två hjälmfotingar susar från toppen av pisten ned till liften på 10 sekunder som vore de födda med pjäxor på.
Galet bra av dem.

Gårdagen tillbringades i Jönköping och gav god utdelning då en ljuvlig inredningsaffär hade 50% på Yankee Candles. På vägen hem tittade jag in på en loppis och längst in under ett bord, bakom massor av skräp, hittade jag ett underbart gammalt fönster med kryss-spröjs. Ah, vilka fynd!Dessa ska jag visa så fort jag laddat upp kameran med nya batterier!

Morgondagen, Alla Hjärtans Dag, går i kärlekens och den innerliga glädjens tecken, då mina föräldrar ska gifta sig. Det, om något är en sann och ljuvlig lycka!


P.s. Du har väl inte missat min lilla tävling?

torsdag 12 februari 2009

Vintermörkret...

...ligger som en tung filt över den tidiga morgonen. Med tända ljus och en kopp varmt thé, uppkrupen i fåtöljen med tidningen känns torsdagsmorgonen oförskämt idyllisk.


I ett fönster lyser en liten lampa som fått en ny skärm i form av en kjol med tryck på. Föreställandes lila syrener ger den en påminnelse om den ljumma sommar som väntar, men som tycks avlägsen idag.


KramarDu har väl inte missat min lilla tävling?

onsdag 11 februari 2009

Tävling!

Gårdagen gick i sömnadens tecken, jag sydde gardiner, lampkjolar och ljuspåsar. Idag ligger snötäcket ännu tjockt även på dessa, förhållandevis sydliga breddgrader.
När vintern nu håller oss i ett järngrepp och vårvärmen och ljuset ännu känns avlägset tänkte jag ha en blygsam liten tävling.


Jag lottar ut två söta ljuspåsar med spets och ett ljust romantiskt tryck på. Om Du vill ta chansen att vinna en av dessa behöver Du bara lämna en kommentar till detta inlägg. En extra lott får du om du länkar till detta inlägg i Din egen blogg, använd gärna någon av bilderna ovan.

Tävlingen avslutas den 28 februari!P.s. Om Du inte har något Google-konto kan du klicka i rutan "Anonym" och skriva ditt namn i kommentaren.

tisdag 10 februari 2009

En ny vän...

...som har mjauat halva natten och nära drivit mig till vansinne i magsjuke-träsket.Men fin är han!

Vi hämtade honom hos en gråtande liten tant som nyss blivit änka och skulle flytta från sin villa till lägenhet i stan. Hon hade beslutat sig för att hennes bebis Challe skulle må bäst om han fick fortsätta bo på landet med gott om plats och egen gräsmatta. Och trots att tårarna rann nedför kinderna på henne hela tiden tackade hon oss gång på gång för att vi ville ta hand honom.
När vi åkte därifrån stod hon i fönstret och vinkade.

Nu bor Challe hos oss och tanten får komma och hälsa på honom så ofta hon vill. Vi ska ta väl hand om honom.


måndag 9 februari 2009

Vinter...

...med hjärtat fullt av vårlängtan på vinterns vackraste dag, med en magsjuk liten pojke och en nedspydd soffa utan tvättbart överdrag, med för lite gardintyg för att bli någonsin bli klar med gardinerna och med alldeles för lite inspiration för att laga middag till fem (fyra) sportlovshungriga barn genomför jag en liten ommöblering.
Få saker är så nyttiga som ommöbleringar: Det blir grundligt städat. Man sparar pengar då gamla grejer på nya ställen ser nya ut och man återfår passionen för dessa och känner sig mindre angelägen om att köpa nytt. Man får mycket motion, särskilt om man byter möbler mellan våningarna.
Sist med inte minst blir man så rasande glad!

Ingen vår i sikte än på länge...

Om en timma får vi en ny familjemedlem, spännande så det förslår!

Kramar!


torsdag 5 februari 2009

För knappt ett år sedan...

...förstod jag på riktigt att jag hade blivit trädgårdsägare.

Det var lite som att för första gången komma hem med en nyfödd bebis. Man har ingen aning om vad man ska göra med den, hur den fungerar, hur man ska få den att växa och utvecklas, hur livet kommer att bli framöver, men sakta sjunker det in hur mycket man älskar den.
Hrm, kanske inte min mest lyckade liknelse.

Nåväl, framåt vårkanten när de första gröna grässtråna visade sig i leran och den otuktade syrenbusken började knoppas kändes det spirande livet där utanför fönstret som något mer än bara 4000 kvm gräsmatta...här fanns ju oändliga möjligheter att njuta av livet!

Samtidigt som knopparna slog ut på äppleträdet och en lust spirade i mig att bli en riktig trädgårdstomte med de grönaste av fingrar fann jag en alldeles förtjusande och mycket opretentiös trädgårdsblogg: "Hwita villans vackra trädgård". Jag rekommenderar verkligen ett besök här!
Av M, som skriver och planterar i denna härliga trädgård har jag blivit utmanad att visa den fjärde bilden i den fjärde mappen.
Det var då rakt ingen trädgårdsbild! Inte heller var det en bild som denna......eller den här......så här kommer den:


Två av våra fina pojkar, trötta efter en heldag på Liseberg i somras.

Jag ger denna utmaning vidare till...trumvirvel...

Kaos i ett vitt hus (såklart!)
A home far away
Wilda Stenlyckan

Ha det bäst!

måndag 2 februari 2009

Av gamla lakan...

...sydde jag en lampkjol.

Ett av våra köksfönster har blivit kraftigt eftersatt sedan julstjärnan åkte ned för vad som tycks vara en evighet sedan. Konstigt nog passar inga lampor i fönstren, trots att de hängde där alldeles utmärkt så sent som i november.

Således tillverkades en ställning av svetstråd (makens förslag ♥). Mormors mors gamla brudlakan fick i sitt sista av många liv, bli en lampkjol.Hjärtat, som på trettiotalet föreställde i G inramat i ett hjärta, är slitet och lite fransigt, precis som den vackra spetsen som jag försiktigt fick laga, centimeter för centimeter. Nu hänger den i vårt köksfönster och sprider ett mjukt sken över oss vid kvällstéet.

Ha en fin vecka!