måndag 22 december 2008

Jullista!

Jag hittade en sådan rolig lista hos Annika, läs och begrunda!

Har Du köpt en chokladkalender?
Mm, barnen har valt själva, L köpte sig en "Cars" och B en med Spindelmannen...det är vad jag kallar julstämning ☺
Om ja, har Du öppnat några luckor för tidigt?
Jag? Icke!
Har du hunnit köpa alla julklappar?
Nej. Planerar att börja med det gaaanska snart.
Till vem är det svårast att köpa till?
Där får nog svaret bli Daniel.
Dricker du alkoholfri glögg?
You bet!
Har det hänt att Du aldrig stressat inför julen?
Stress? Vilket är det? Är det när man inte vill att andra ska prata om julklappar eftersom man själv inte köpt någon fast det är julafton i övermorgon..?
Hur många stjärnor ger Du årets julkalender?
Bäää! Det bli 5 av 5 möjliga. Här ges ingen onödigt hård kritik inte!
Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Well, jag gillade Sunes jul väääldigt mycket! Å andra sidan är "Skägget i brevlådan" en stark bubblare.
Säg en person som Du velat säga God Jul till men inte vågat/orkat eller kanske glömt?
Mina käraste arbetskamrater...så om ni läser det här: God Jul!
Vem är det som julpyntar hemma hos Er?
Professorn a.k.a. JAG.
Vem klär granen och bestämmer hur den SKA se ut?
Det tycker jag att barnen ska få göra, jag minns hur underbart roligt det var att klä granen när jag själv var en liten plutt.
Plastgran eller äkta?
Äkta såklart, om ingen är allergisk förstås!
Älskar Du att få eller att ge julklappar?
Mja, det är nog dött lopp där. Fast ge är väldigt kul!
Känner Du någon julstämning nu?
För att citera Mr. Big: Abso-fucking-lutely!
När kom Din julstämning?
...oktober..?
När skall man sätta upp adventsljusstakarna?
Lagom till första advent tycker jag är mysigt!
När julpyntar man?
Hrm, när man hinner.
Skickar Du julkort?
Ja, det brukar jag göra, men i år gick tiden för fort, rätt som det var så var det försent...
Vilken senap till skinkan?
Blä. Senap. Usch.
Viktigast på julbordet?
Bruna bönor!
Julmusik jag inte kan vara utan?
Helga natt.
Världens bästa jullåt?
När lille B sjunger med sin ljusa vackra röst "-Änglakören sjöng sin sång, om vad som hade hänt..."
Julknäcke eller vörtbröd?
Julknäcke. Vad är vört egentligen? Russin eller?
Vilket julgodis är viktigast?
Tryffel!
Vilka traditioner har Ni?
Obs! Läses med ironi-glasögonen på!
Låt se...vakna tidigt, alla är överlyckliga att det äntligen är julafton. Med perfekt precision avväga hur mycket frukost man ska äta för att optimera sina chanser att kunna vräka i sig så mycket julmat som möjligt senare (inte för mycket = mätt senare, inte för lite = magsäcken krymper ihop). Vänta, vänta, vänta. Alla kommer (syskon med barn och respektive, föräldrar, mormor, svärföräldrar, svågrar o.s.v.). Alla är glada och pigga, det ligger en förunderlig glädje och förväntan i luften. Jag njuter. Dags för julmat. Även här sker, hos vissa, den perfekta avvägningen av portionsstorlekar och must-drickande för att kunna få ned så mycket som möjligt innan den gudomliga mättnaden inträder. Senare, när de vuxna börjar kunna andas igen efter att den gudomliga mättnaden förvandlats till det mindre gudomliga illamåendet och alla i hemlighet tänkt att just de nog blivit magsjuka för så mycket åt de väl inte? samtidigt som det i kör konstateras (återigen, samma som förra året) hur mäktig julmat är, kommer tomten!!! Sen börjar det att suga i tarmen och julgodiset kommer fram. Jag älskar detta, alltihopa, älskar!
Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Slå in hemma framför uppesittarkväll.
Pepparkakor vs Lussebullar?
Lussebullar alla gånger! Har precis bakat en ny omgång...
Skumtomtar vs Knäck?
Knäck!
Ischoklad vs Marsipan?
Mmmmmarsipan!
Köttbullar vs Prinskorvar?
Åh, prinskorv!
Julkorv vs Julskinka?
Julskinka, en liiiten bit.
Lax vs Sill?
Lax, mums! Sill, blä!
Revbenspjäll vs Janssons Frestelse?
Hm, det får nog bli Janssons då. Jag trodde inte att jag gillade det, fram tills förra året. Då visade det sig att jag visst inte hade smakat. Men det var ju jättegott!
Paradis vs Aladdin?
Vad är det för fråga? Himlen eller Paradiset? Thailand eller Maldiverna? Prinskorv eller bruna bönor? Hur ska man kunna välja mellan två ljuvliga ting?
Glögg vs Julmust?
Se ovan.
Rödbetssallad vs Dopp i grytan?
Rödbetssallad. Vad är dopp i grytan för något egentligen? Är det någon slags buljong eller? Jag kanske borde smaka i år...
Ris a la Malta vs Risgrynsgröt?
Risgrynsgröt!
Fördelar med julen enligt mig:
Denna oändliga sträcka av tid tillsammans med sina barn och sin man.
Julmat.
Julgodis.
Julklappar.
Och så vidare.
Nackdelar med julen enligt mig:
Nackdelar? Behöver jag säga att jag känner mig som ett barn när julen närmar sig? = inga nackdelar.

Om du har en blogg, kopiera och svara du med!!


Kramar Kerstin

Se när den här bloggen uppdateras!

fredag 19 december 2008

Sista skoldagen...

...för barnen! Framför oss hägrar ett välförtjänt jullov med sovmorgonar, utelek, pyssel, sena kvällar och mycket julgodis.

Själv har jag lite skolarbete kvar (en sisådär 3,5 år) samt ett och annat större och mindre projekt. Det stora projektet, som drar igång i januari, kommer att avhandlas flitigt i bloggen framöver, dock vill jag hålla det hemligt ett liiitet tag till!

Ett mindre projekt är att sy gardiner till alla fönster på bottenvåningen, vilka vi målade i somras, jag skäms nästan för att erkänna att det ännu inte blivit gjort... Jag skyller på att jag fått mycket annat gjort, och att fönstren är vackra som de är!


Idag visar jag ett litet pyssel som jag gjort till en bekant som blivit sjuk i cancer. Denna hemska, hemska sjukdom! Vi är ett gäng som plockat ihop en julklappslåda med julgodis och annat till familjen (som innefattar tre små barn), och eftersom bakning och sådant inte är en stark sida hos mig, valde jag att sy ett hjärta till henne istället, med hoppet om en god jul (trots sjukdom), och ett snabbt tillfrisknande.

Mitt hjärta och mina tankar är hos dem!


Kramar Kerstin

Se när den här bloggen uppdateras!

onsdag 17 december 2008

Ljuvliga jul!

Ljuvliga jul! Nu har jullovet börjat för min del, jag är ledig och ledig i nästan evigheter känns det som. Hela familjen kommer att ha tre veckor ledigt tillsammans - det är ju nästan lika länge som sommarsemestern + att man får paket!

Såhär såg det ut i ett hörn av trädgården häromdagen, jag hoppas på mycket snö snaaart igen!

Till helgen ska det julpyntas färdigt, vi ska införskaffa julgranen och klä den, baka pepparkakshus och julgodis, och fylla huset med juliga dofter och smaker, ljuvliga jul!

Så här ser det ut i våra fönster just nu, alla orkidéer blommar och jag slår mig för bröstet med mina oerhört gröna fingrar

Igår hade vi en liten julfest här hemma, då vi bjöd in 7-åringens klasskamrater med syskon och föräldrar. Vi gick en läskig tipspromenad, eldade en julbrasa och åt pepparkakor. Det var superkul! (Ja, jag siktar på en omnämning som "Tidernas klassmamma").

Nu ska vi snart se på "Skägget i brevlådan" där Lage är en klar favorit i mitt hjärta. Vem är Din?

Kramar / Kerstin

Se när den här bloggen uppdateras!

måndag 15 december 2008

Hur kan tiden gå så fort?

Alldeles nyss var det måndag, en ny vecka låg framför oss. Nu är det måndag igen och tiden rusar på så fort! Alldeles nyss var jag tre år och hittade min bruna favoritnapp under lillebrors spjälsäng, den hade varit försvunnen så länge att när jag smakade på den var den inte längre god, och jag hade officiellt slutat med napp.

Jag hör det orimliga i att vara 29 år och känna sig gammal, men det är så det känns. Det känns som om livet bjudit mig så mycket, som om jag fått så mycket glädje, sorg, kärlek och överraskningar, allt i ett enda stort virrvarr som är omöjligt att beskriva eller ens överblicka, allt i tvära kast. Allt har jag upplevt med den enorma inlevelse och känsla som beskriver mig allra bäst. Jag är en vante och livet är den vind som blåser mig runt. Ibland är det tvära kast, då och då seglar jag fram på en varm bris.


Varm-bris-moment

Jag vill alltid komma ihåg att inte glömma bort att stanna mitt i allt, blunda och njuta!

Ha en fin vecka, kram Kerstin

Se när den här bloggen uppdateras!

fredag 12 december 2008

Fredag!

Fredag igen, och luciastämningen vibrerar i luften. Det doftar av lussekatter och pepparkakor och vi har kommit såpass nära jul att det är legitimt att spela julmusik mest hela tiden.


Trädgården i vinterskrud är en ljuvlig syn för barnaögon som mina...
Lille B:s luciatåg var det vackraste i mannaminne och känslorna blev mig övermäktiga = jag grät så fort jag hörde de näpna små barnarösterna sjunga "Ute är mörkt och kallt...". Precis så var det, mörkt och kallt ute, hur ljuvligt är det då inte att sitta inomhus bland tända ljus, omgiven av sin familj och titta på 20 lyckliga små barn som sjunger för allt vad deras små röster bär.

På kvällen bar det av till IKEA med min allra bästaste bästis M. För någon som ofta är ute på olika grejer, kanske t.ex. resor och kurser och kanske fester och middagar med olika folk, så låter nog en tripp till IKEA rätt trist, men för fembarnsmödrar som mest sitter hemma på sin kammare och broderar och lagar mat, sådana som jag, kändes det som en riktig road-trip som jag kommer att referera till länge såsom "Du vet när jag och M åkte iväg...". Tilläggas ska att det är ganska långt till IKEA och att vi gjorde lite annat också, såsom att köra vilse, köpa ett tv-spel, skratta jättemycket och avhandla väldigt många viktiga ämnen.

Detta är vad som väntar mig i hallen...uppackning av IKEA-kassar är en njutning för själen. Vilken galning jag är.
I helgen väntar jobb i kvadrat, min bästa jobbarkompis A och jag kommer att gå runt på patientrummen med glitter i håret. Hoppas offren för denna vidunderliga skönhet kommer tycka att vi är vackra ☻.
Kramar / Kerstin

onsdag 10 december 2008

Snö..?

Idag snöar det på bloggen, så du som misstänker att du har lite smuts på glasögonen alternativt att du börjar bli väldigt trött kan känna dig lugn. Hackern Kerstin fixade lite julstämning genom att låta det snöa. Mysigt va?


Nu har hyacinterna slagit ut och sprider sin väldoft i huset. Lyckliga jag som inte är allergisk.

Imorgon har lille B luciatåg i skolan, han tränar och tränar på sångerna, och det är så vackert! Jag är inte typen som går från dylika uppträdanden oberörd, så tillsammans med kamera packas näsdukar. Lipsill.


Jag vill tacka så ödmjukast för alla fina kommentarer som jag får, de gör mig glad ända in i själen.
Nu ska jag för ovanlighetens skull lägga mig i soffan och blunda framför tv:n. Igår var det julbord (hrm, jag menar utbildning med lättare förtäring) med jobbet och jag känner mig fortfarande lite mätt. Och trött.

Ha en mysig kväll,
kram Kerstin

Håll koll på nya inlägg från mig

måndag 8 december 2008

Tiden går fort...

...när man har roligt, och helgen blir så snabbt måndag!
Måndagar är inte så dumma de heller, då ligger veckan framför en som ett ljuvligt löfte om en nystart (japp, varje måndag - härligt!), tid till pyssel och snickrande och målerier hemma, och tid till att bara vara. Sedan är det strax fredag igen!


Jag har blivit utmanad av Marina, givetvis antar jag utmaningen!
Näpp, tack och lov ingen sån här svår utmaning (Bild).

Detta önskar jag mig av Jultomten:

3 hårda:
  • en Kitchen Aid
  • extraljus till bilen (några väldigt tuffa helst)
  • en guldtacka (..?)
3 mjuka:
  • ett lapptäcke i vitt och ljusrosa
  • en ny rattmuff (gärna med höger och vänster som den förra, utslitna)
  • en laptop i ett mjukt fodral (hehehe, jag är lurig jag!)
3 viktiga:
  • en fortsatt frisk, och framför allt lycklig familj
  • lugn i själen
  • fred på jorden (ja, jag vet att det var vad man önskade sig som liten parvel, men jag önskar fortfarande det)

I min tur så utmanar jag:

Ninna (för att jag tycker så mycket om dig),
Persilja (för att du är så spännande) och
Susanne (för att du är så rolig)!

Nu är det snart middagsdags, må så gott!!

Kram Kerstin

torsdag 4 december 2008

Lilla julafton...

...känns det som mest hela tiden hemma hos oss. Julestämningen ligger som en skimrande hinna av lycka över allting, vi pysslar och bakar och är tillsammans.


En vit hyacint doftar jul i fönstret

December detta år är en ljuvlig månad. Förra året vid den här tiden hade vi nyss hittat tandborstarna i lådorna. I vardagsrummet stod 120 kartonger staplade i ett stort berg, innehållandes alla våra ägodelar. Vi hade precis tagit bottenvåningen i besittning, och med den kök och ett andra badrum (ett badrum på 7 personer är 6 badrum för lite). Så lyckliga vi var.


Fattigmanssilver i adventsgranen

Det var en mysig december det året också, då allt kändes pånyttfött och outforskat, vi-känslan var otroligt stark och framtiden bredde ut sig framför våra fötter - nu är vi en riktig familj.


Känslan har hållit i sig och blivit än starkare - nu heter vi samma efternamn allihopa. På vårt bröllop i augusti, när vår största tjej kom fram och skulle kramas, grät hon hejdlöst.
Nu är vi en riktig familj.


Nu är vi en riktig familj.
Så lyckliga vi är.

Alla dessa små minnen som produceras i vårt hus varje dag, roliga saker som sägs, lek och skratt som stiger mot taket, vänliga blickar och kramar som delas mellan oss, alla dessa sparar jag i en vrå i hjärtat och smakar på som söta karameller när jag känner mig ensam. Jag ämnar spara så många att de räcker livet ut.

Ha en fin dag.

/ Kerstin

tisdag 2 december 2008

Jippi...

...det snöar!!! Nu har det varit så otroligt grått i några dagar så man undrat om Gud glömt bort att det snart är jul. Imorse när jag körde barnen till skolan spöregnade det och när jag kom hem igen hade jag t.o.m. blivit blöt om fötterna - blä! Med blöta fötter har jag i tre timmar suttit och bråkat med en skrivare som inte vill bli installerad och tänkte alldeles nyss att "-Nu går jag och lägger mig och ställer klockan på julafton." Och vad skådar mitt öga (eller båda två) när jag tittar ut genom fönstret (på väg till sängen)?

Bild:
1: Kerstins trädgård
x: Kerstins fantasi om trädgården

SNÖ!!! Nu, nu ska ni se att snön lägger sig och snötäcket kommer att ligga ända till april då krokusarna slår ut och det genast blir varmt i luften och kortbyxe-väder. Nu ska ni se. Snö.

Kramar!
P.s. Rätt svar är delat, både x och 2.

måndag 1 december 2008

För ett år sedan...

...höll vi som bäst på att lasta ut alla våra ägodelar på en lastbil som kära syster H med man kommit med. Alla som kunde och hann var engagerade i denna, den mest komplicerade flytt i mannaminne. När vi kom fram till det nya huset visste vi att vi skulle få bära upp alla, jag menar alla grejer på övervåningen, eftersom bottenvåningen fortfarande var ostädad och således en sanitär olägenhet. Utöver alla vanliga grejer hade vi att flytta, bl.a: 50 kubikmeter ved, en traktor, en gammal bil i molekylform och en maskinpark som hade gjort självaste Clas Ohlson avundsjuk. På kvällen såg jag min (på den tiden blivande) make, för första och hittills enda gången, somna på soffan. Nästa dag var våra armar jättelånga. Det fanns ingen värme i huset så vi låg fastfrusna i våra sängar.

I år är det bättre!

"Nu har vi ljus, här i vårt hus..."
En kökshanduk med monogram blir en enkel, men vacker och julstämnings-framkallande duk. Det vackra lövet i betong har minstingen gjort på dagis.


Paketkalendern har invigts av två ivriga små barn på morgonen. Att få vara med och dela den glädje och lycka ett litet barn känner över en sådan enkel sak som ett litet paket är fantastisk och helt obetalbar. Det är en njutning som gör mig lycklig!

Ha en härlig måndag!

Kram Kerstin