onsdag 29 oktober 2008

Gammalt och nytt...

Nu har vi (mest jag) börjat att på allvar göra iordning småbarnens rum. Något som jag tycker är så spännande när man gör iordning ett rum och river tapeter och så´nt är (förutom att det blir fint såklart) att se vilka gamla tapeter och golv som döljer sig därunder. I barnens rum, där vi nu burit bort fyra stora garderober (som jag sålt på Blocket, ka-ching) fann jag, förutom ett valv in till R:s rum och någon slags liten nisch, två äldre före-detta-tapeter och ett trägolv.

Denna tapet sitter på väggarna nu, den är egentligen ganska fin tycker jag, lite romantisk sådär, passar mammor med romantiska drömmar bra, men passar dåligt i små pojkars rum.


Under fanns denna tapet, även den lite romantisk tycker jag, men lite väl färgglad kanske.


Allra underst satt denna tapet, som absolut har sin charm, den är...så fin bara! Här skymtar även trägolvet, det som fanns under nuvarande golv.


Nästa vecka blir det till att ta i med hårdhandskarna (vansinnigt piffigt uttryck) med målning, tapetsering och golvläggning, imorgon och på fredag blir det lite höstlovsmys med några små kompisar på besök, en liten halloweenfest och biobesök - Star wars, the Clone wars, tydligen alla 7-åriga pojkars våta dröm.

Må så gott i höstmörkret (som är väldigt mörkt, blir det verkligen såhär varje år?)

Kram Kerstin

fredag 24 oktober 2008

Före och efter...

...det gillar vi! Jag tycker det är superkul att läsa bloggar med massor av pyssel och före-efter-bilder. Här kommer några från mig:

Vi börjar med den fruktansvärda skrubben. Denna har förvandlats från fuktig, kall, oisolerad och invaderad av, hrm, gnagare...

...till isolerad, varm och vitmålad, med superbra hyllor från golv till tak...

...där åtminstone fyra familjemedlemmar får plats med alla sina kläder...

...och där jag till och med fått plats för alla fina skor som varit nedknödda i en flyttkartong det senaste året. Lycka!

Ett samtidigt pågående projekt har avslutats nu på förmiddagen. Detta har krävt lite mod från mig eftersom det innefattade tapetsering, vilket jag aldrig tidigare gjort och som jag alltid tyckt verkat så svårt.
Jag har i och för sig aldrig sågat och spikat och snickrat så vidare värst mycket heller men, hur svårt kan det vara..? ☺ Sedan jag snickrade hallmöbeln har jag skaffat mig ett litet ordspråk som jag nyttjar ivrigt när jag pysslar med saker som jag egentligen inte har någon aning om hur man gör, det lyder: "Om man inte vet att man inte kan, blir det ganska bra ändå".
Det du, Nalle Puh!

Hursomhelst, tapetseringen blev bra och här kommer resultatet:
Före...

Efter!

På önskemål från Ninna delar jag med mig av färgvalet...färgen heter Landora i kulören Antikvit, och kan köpas för en relativt billig penning på t.ex. Cheapy. Jag har testat många olika sorters färg, och denna är den som är absolut bäst, torkar snabbast och täcker bäst. Bättre än den dyra, dyra färgen på färgaffären. Att den kostar ungefär en tredjedel av vad färgaffär-färg kostar tycker jag är bra!


Tapeten har jag köpt på Åhlens för ca. 250 kronor, den heter "Planetpolare" och barnen älskar den!

Knopparna är i blått porslin, underbart söta! De köpte jag på
Fridas gård.
Idag bjuds det på tacos hemma hos oss, inte helt oväntat barnens favorit (och min).
Ha en riktigt mysig helg!
Kram Kerstin

Kalla mig professorn...

...för jag fick ett A på den svåra svåra statistiktentan! Helt sjukt, de måste ha förväxlat mig med någon annan som förstår siffror.


Men jag är inte den som skvallrar!!fredag 17 oktober 2008

Nytt världsrekord...

...i kommentarer! Jag blir sååå himla glad av att läsa de kommentarerna ni lämnar, jag skrattar och blir varm i hjärtat, sedan spar jag på den känslan inuti och suger på den som en god liten karamell resten av dagen. Karamell är ett fint ord tycker jag. Ett annat fint ord är ljuvlig, det är mitt vackraste ord och det är därför bloggen fått heta just "Ljuvliga liv" ♥

Egentligen har jag inte alls tid att sitta här och skriva, jag har en väldigt svår tenta att skriva klart och jag tror allvarligt talat inte att jag förstått en tiondel av det jag skrivit. Det handlar om statistik, och det här med siffror är inte min starka sida. En annan sak är att jag alltid känner mig väldigt förvirrad och korkad när man blandar siffror och bokstäver, n, s, y eller z mitt ibland några vanliga 3:or och 8:or. Då fattar jag prick ingenting. Lyllos om jag vore han i den där filmen med han som var med i Gladiator, när han är ett mattegeni. Och nu tänkte jag skriva att han också är boxare men det var visst en annan film. Ja, förvirrat är bara förnamnet. Hoppas jag får med mig rätt barn hem när jag hämtar småbarnen i skolan sen. Hoppas jag hittar till skolan. Russell Crowe heter han ju! Kommer från Australien, har för vana att slå sönder hotellrum. Har nog suttit i fängelse.

Nån annan som nästan får sitta i fängelse, det är jag det. Häromdagen var jag ute och susade i min lilla Atos, när polisen plötsligt stoppade mig och påpekade att jag inte hade besiktigat den lille. Hoppsan Kerstin! Jag var ju typiskt nog på väg till jobbet, och när jag sa att jag var på väg för att rädda liv fick jag åka. Nej, där ljög jag. Jag fick åka hem med den lille och sedan fick min stackars Anita åka en lång omväg och hämta mig på vägen till jobbet. Polisen tyckte nog att jag verkade ha ett klent intellekt, därför släppte de mig med en varning. Jag slapp böter. Schysst! Jag tänkte säga till polisen att jag hoppades att jag kunde hjälpa henne någon gång, men det vore ju nästan som att säga att jag hoppades att hon eller någon av hennes kära skulle bli svårt sjuka, så jag lät bli. Annars kanske jag hade fått böter ändå.
Kerstin är snabb och farlig i Atosen. Farbror polisen aktar sig.


Ja, alla som har pluggat till en tenta förstår nog varför jag sitter här och skriver som om jag hade all tid i världen och är trött, fnittrig och väldigt oseriös. Det finns ingen gång som man kan komma på så mycket annat att göra som när man har en tenta som flåsar en hälarna. En gång blötlade jag t.o.m. kikärtor. På tal om ärtor så säger min man att när han ätit ärtsoppa så får han "inte en blund i räva på hela natten". Fniss, det tycker jag är väldigt lustigt sagt!


Min man ser alltså inte ut ungefär som en rosa kanin, jag tyckte bara bilden var skojig.


Kära nån, nu får jag nog ta mig i kragen och göra nån statistikpryl.

Kram, ha en toppenfredag!! /Kerstin

måndag 13 oktober 2008

Innepyssel

I takt med att det riktigt mörka, kalla höstrusket kryper närmare infinner sig alltmer en längtan efter att pyssla inomhus igen. Jag har äntligen kommit igång med mitt stora garderobs-och-göra-iordning-småbarnens-rum-projekt. Den första uppgiften på listan var att göra om en mörk, kall, oisolerad skrubb med fuktfläckade väggar till en trevlig och ljus walk-in-closet =). Klart! Den har blivit isolerad, jag har skruvat upp hyllor som jag har tillverkat efter eget huvud, och målat hela rubbet. I vitt såklart!

Så snart alla kläder hamnat där, som ännu ligger i vanliga garderober i barnens rum, åker dessa garderober ut. Då ska barnens rum få nytt golv, tapetseras och nymålat tak.

I detta charmiga skåp kommer deras leksaker att husera. Det håller, i skrivande stund, på att få ny färg. Gissa vilken?

För den som eventuellt gråter blod över att denna möbel blir förstörd med målarfärg kan jag meddela att jag räddat den från ett säkert öde på soptippen samt att faneret är både fuktskadat och blekt strimmigt av solen.

Före...

Nu ska jag gå ut och andas lite frisk höstluft, ha en underbar kväll.


Kram Kerstin