torsdag 31 juli 2008

Underbara ord...

När jag blir stor skulle jag vilja bli präst, det är ganska hemligt men har börjat läcka ut till allmänheten. De flesta som hör det skrattar. Kanske för att jag då och då uppvisar ett något ovårdat språk. En anledning till mitt hemliga drömjobb är kyrkans värderingar om kärlek och förlåtelse som vi alldeles glömmer bort ibland. Men jag vill bli en bättre människa!

Man får tycka vad man vill om kyrkan och kristendomen och gud men i bibeln kan man iallafall finna många verkligt vackra ord. Här kommer ett om kärlek som min underbara gudasända lillasyster kommer att läsa i kyrkan när Daniel och jag gifter oss om en vecka. Kära nån.

Kärleken är tålmodig och god.

Kärleken är inte stridslysten,

inte skrytsam och inte uppblåst.

Den är inte utmanande, inte självisk,

den brusar inte upp,den vill ingen något ont.

Den finner inte glädje i orätten,

men gläds med sanningen.

Allt bär den, allt tror den,

allt hoppas den, allt uthärdar den.

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre,

och störst av dem är kärleken.

(1 Kor 13:4-7, 13)


Så vackert, och så sant.

Kram Kerstin

onsdag 30 juli 2008

Att göra listan

Idag har jag:


Färgat håret, det blev bra + Ringt kantorn om hemlisen, nu var det klart! + Strykit färdigt socklar och foder, stod i solen - då slog jag väl nästan två flugor i en smäll va? (det blev ingen middag soven. Sovd? Söven?) + Målat all pärlspont en gång till + en dörrkarm

Och plockat upp alla mina tyger som varit nedpackade i ett år, de har jag lagt så fint i mitt vackraste skåp och det känns så inspirerande att jag genast vill börja sy.
Nu ska jag bara vänta på att min fina blivande make ska bli klar så ska vi sticka och köpa alla de där pysselgrejorna. Just nu sjunger han Elvis i duschen.

Idag har jag varit duktig!!!

Kram Kerstin

Att göra lista

Idag ska jag:

- Färga håret litegrann
- Färdigstryka socklar och foder
- Ordna material till rispåsar samt banderoll
- Ringa kantorn och prästen om en hemlis
- Handla fler grejor till vigselprogrammen
- Göra en låtlista till bröllopet
- Sova middag i solen


tisdag 29 juli 2008

Fynd x 2

Titta vad jag har fyndat! Vi skulle ju träffa vår präst idag, men när vi kom till kyrkan hade han glömt bort det och åkt till ett äldreboende för en liten gudstjänst istället. Jippi tänkte jag, och Daniel tänkte att vi fick åka hem och hämta släpkärran för det finns en jättestor secondhandbutik där vi var (jag har en onormal och svår böjelse för att handla gamla grejer =)). Hursomhelst så hade jag bara 50:- i kontanter men jag fyndade en jättevacker linneduk med broderier samt denna lilla underbara skål. Sen fick vi träffa prästen och han var jättetrevlig.

För en stund sedan skulle jag börja måla lister, skulle bara gå en liten sväng först, och på andra sidan vägen från vårt hus växte det jättemycket hallon. Vi bor nog i paradiset tror jag. Jag sprang hem och hämtade en burk istället. Nu ska dessa avnjutas i skuggan under ett träd.

Sen. Ska. Jag. Måla. Lister.

Kram!!

Till prästen!

Idag, mitt i renoveringsstöket, är det alltså dags att ge sig iväg till prästen! För lite repetition alltså...det är idag 12 dagar kvar tills vi gifter oss, åhh vad det ska bli roligt!!


Dags att sticka! Jippi!Vad kan det månde bliva av detta...
Kram Kerstin

måndag 28 juli 2008

Semester!

Jepp, nu har semestern officiellt börjat, härligt!! Nu väntar fyra veckor av absolut lugn och o-stress. Allt som görs på semestern görs med glädje och en känsla av harmoni i kroppen. Underbart.

fredag 25 juli 2008

Lite mer om mig...

När jag skriver detta är det snart semster, jippi!
...det känns inte alls ruttet ska du veta!
På grund av det jobbet som jag har så känns det inte som att jag jobbar så mycket även fast det faktiskt är 80% (mer hinner jag inte, nån måste städa och tvätta och hålla huset hjälpligt på fötter)...så nu börjar semestern snart!

Och det känns som om den redan hållt på i flera veckor eftersom vi redan hunnit måla 65 kvm rökskadat tak i vårt hus, spackla och slippa de stackars misshandlade väggarna i ovan nämnda rum samt tapetsera med de allra underbaraste tapeter - nu har vi bara bröstpanel kvar att sätta upp samt måla denna, dörr- och fönsterfoder, byta golv och slutligen golvlister - piece of cake! =) Nej men, det är faktiskt roligt! Också pratar man ju så bra när man grejar tillsammans tycker jag!

(Undrar just om det kanske blir såhär fint i vårt kök... =) Bild från Drömrum)

Jag har också planerat bröllop. Faktiskt mitt eget för att vara mer specifik. För om två veckor, prick! så blir jag en liten fru och får gifta mig med den bästa mannen i hela världen! Jösses flickor vad pirrigt det är!

Denna helgen ska jag göra flera världsaroliga grejer - alla mina syskon (5) kommer med alla sina underbara bebisar (4) + mina fantastiska föräldrar på lördag för en härlig dag i solen. På söndag har vi blivit bjudna av några vänner att följa med dem på en cykel- och badutflykt på någon vacker ö där jag aldrig har varit, men i vilket fall som helst så ska det bli jätteroligt! En kul överraskning väntar där hemma för min fina blivande make också. Tänk vad härligt det är när man kan glädja sig åt det lilla.

Nu verkar det nog allt som om jag är en olidligt klämkäck liten varelse, det är inte riktigt sant. Jag har ett hetsigt humör vilket innebär många skratt och lyckotårar uppblandat med oerhörda katastrofer vilka oftast är stora stormar i vattenglas men vilka ändå genererar De Stora Tårarnas Fall eller ett hederligt gammalt vredesutbrott - jag är nog som många andra, ibland lite mer bara.

Jag tänker, enligt min käraste, ibland alldeles för mycket och jag vill, enligt mig själv, ibland alldeles för mycket. Men jag gillar att vara sådan. Livet har sina svåra stunder, och det finns svarta mörka otäcka hål som man kan trilla ner i och gud vet hur man tar sig upp sen, men just nu vill jag bara uttrycka att livet är underbart och lätt att leva idag!

/Kerstin

...nu byter jag hit istället! Välkommen till min blogg som handlar om...mig..en liten mamma med två små egna och tre stora extra barn och en mycket trevlig man i sina bästa år. Jag skulle vilja göra och hinna allting här i världen men mest av allt vill jag vara med min familj i vårt underbara hem, vår borg. Förutom det skulle jag vilja prova alla jobb, resa överallt och träffa alla människor. Det vore också praktiskt om varje timma hade ungefär 10000 minuter, för tiden går så fort så fort.